Научи да решаваш судоку
 
 
 

Хемија

Хемија и математичко-хемиски задачи од различни делови на хемијата. Тука ќе најдете материјали кои ќе им помогнат на учениците од основното и средно образование од 8 одделение до четврта година средно да научат одредени хемиски факти и математички вештини поврзани со решавање на конструктивни или нумерички задачи на полесен и поинтересен начин, како и значењето на броевите кои опишуваат извесни хемиски карактеристики.

Фокус на материјалите од оваа категорија е да се задржиме на основните факти за науката и деловите кои се однесуваат на математичките вештини кои се потребни за да решиме одредена задача, било да е тоа геометриски, било да е тоа нумерички!

Хемија

Покрај стандардите теми и задачи кои се обработуваат во основното и средното образование, тука учениците можат да најдат информации кои ќе им помогнат околу одредени знаења кои можеби ги пропуштиле во текот на претходното образование.

Хемија

Категоријата поврзана со оваа наука за основно и средно образование може да ја најдете брзо користејќи го главното мени на веб-сајтот или пак со пребарување на стандардните пребарувачи користејќи ги клучните зборови:

 • Хемија за 8 одд
 • Hemija za 8 odd
 • Хемија за 9 одд
 • Hemija za 9 odd
 • Хемија 8 одделение
 • Hemija 8 oddelenie
 • Хемија 9 одделение
 • Hemija 9 oddelenie
 • Хемија 1 година
 • Hemija 1 godina
 • Хемија 2 година
 • Hemija 2 godina
 • Хемија 3 година
 • Hemija 3 godina
 • Хемија 4 година
 • Hemija 4 godina

Секој читател е добредојден да ги користи и прелистува сите информации, постови и видео материјали од оваа, како и од останатите категории кои ги содржи овој веб-сајт. На крајот од секоја содржина секој може да ја користи контакт формата за да постави прашање или пак коментира нешто за самата содржина. Сите конструктивни коментари и забелешки се добредојдени.

Доколку сакате да пронајдете одредена информација без да губите време пребарувајќи низ самата категорија, ви препорачувам да го користите знакот што се наоѓа на десната страна во главното мени или пак најдолу во десната лента со што директно може да пребарувате користејќи одредени клучни зборови кои ја опишуваат вашата желба и потреба а се поврзани со оваа наука или пак одреден дел од математика кој е поврзан со науката.

Слободно користете ја контакт формата за да предложите додавање на одредени материјали кои ви се потребни без разлика дали се за основно или средно образование.

 
 
 
 

Пријави се за новости!

Ве молиме почекајте ...
Дали сакате навремено да бидете информирани за новите содржини кои се објавуваат? Внесете ја вашата мејл адреса и пријавете се.
Се согласувам да добивам новости!
 
јули 2024
П В С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
 
view more posts

Најпосетувана категорија

 

Пријави се за новости!

Ве молиме почекајте ...
Дали сакате навремено да бидете информирани за новите содржини кои се објавуваат? Внесете ја вашата мејл адреса и пријавете се.
Се согласувам да добивам новости!