Едноставна постапка за решавање на “двоен логаритам” во два дела.

  1. Внесувањена замена за одредување на решението на логаритамот кој е поставен како степен
  2. Решавање на едноставен логаритам

Едноставно решение за овие типови на логаритми кои на прв поглед изгледаат прилично комплицирано, но се решаваат со релативно лесна постапка.Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , , ,