Последно ажурирање: 26 јануари 2023 година

Оваа страница за политика за приватност ги опишува нашите политики и процедури за собирање, користење и откривање на вашите информации кога користите некоја наша услуга и ви укажува на вашите права на приватност и како законот ве заштитува.

Ние ги користиме вашите лични податоци за да ги обезбедиме и подобриме нашите услуги. Со користење на некоја наша услуга, вие се согласувате на собирање и користење на информации во согласност со оваа политика за приватност.

Толкување и дефиниции

Толкување

Зборовите од кои почетната буква е напишана со голема буква имаат дефинирано значење под следните услови. Следниве дефиниции ќе го имаат истото значење без разлика дали се појавуваат во еднина или во множина.

Дефиниции

За целите на оваа Политика за приватност:

 • Сметка значи единствена сметка создадена за вас да пристапите до наша услуга или делови од нашата услуга.
 • Филијалата значи ентитет кој контролира, е контролиран од или е под заедничка контрола со партија, каде што „контрола“ значи сопственост на 50% или повеќе од акциите, капиталната камата или други хартии од вредност со право на глас за избор на директори или друг орган на управување.
 • Страница (наведена како „Страницата“, „Ние“, „Нас“ или „Наша“ во овој Договор) се однесува на Математика за сите.
 • Колачињата се мали датотеки што се поставени на вашиот компјутер, мобилен уред или кој било друг уред од веб-локација, кој ги содржи деталите за Вашето прелистување, историјата на таа веб-локација меѓу нејзините многубројни употреби.
 • Земјата се однесува на: Македонија
 • Уред значи секој уред што може да пристапи до Услугата како што е компјутер, мобилен телефон или дигитален таблет.
 • Лични податоци се секоја информација која се однесува на идентификуван или поединец кој може да се идентификува.
 • Услугата се однесува на веб-страницата.
 • Давател на услуги значи секое физичко или правно лице кое ги обработува податоците во име на Друштвото. Се однесува на трети страница или поединци вработени во Страницата за олеснување на Услугата, за обезбедување Услугата во име на Друштвото, да врши услуги поврзани со Услуга или да и помогне на страницата во анализата на начинот на кој се користи Услугата.
 • Услугата за социјални медиуми од трета страна се однесува на која било веб-страница или која било социјална мрежа мрежна веб-локација преку која корисникот може да се најави или да креира сметка користете ја Услугата.
 • Податоците за користење се однесуваат на податоци собрани автоматски, или генерирани од користење на Услугата или од самата сервисна инфраструктура (на пример, времетраењето на посетата на страницата).
 • Веб-страницата се однесува на Математика за сите, достапна на https://www.matematikazasite.com
 • Значи поединецот кој пристапува или користи Услуга, или страницата, или друго правно лице во име на кое пристапува таквото физичко лице или користење на Услугата, како што е применливо.

Собирање и користење на вашите лични податоци

Видови на собрани податоци

Лични податоци

Додека ја користите нашата услуга, може да побараме од вас да ни дадете одредени лично препознатливи информации што може да се користат за контакт или ваша идентификација.
Информациите за лична идентификација може да вклучуваат, но не се ограничени на:

 • Мејл адреса
 • Име и презиме
 • Податоци за користење

WordPress собира корисничко име/лозинка кога коментирате или објавувате на страницата. Ве молиме погледнете ја нивната Политика за приватност.

Google, како продавач од трета страна, користи колачиња за да прикажува реклами на оваа страница. Користењето на колачето DART од страна на Google му овозможува да им служи реклами на корисниците врз основа на нивната посета на вашите страници и други страници на Интернет. Корисниците може да се откажат од користењето на колачето DART со посета на политиката за приватност на Google за реклами и содржина на мрежата.

Податоци за користење

Податоците за користење се собираат автоматски при користење на Услугата.

Податоците за користење може да вклучуваат информации како што е Интернет протоколот на вашиот уред, адреса (на пр. IP адреса), тип на прелистувач, верзија на прелистувач, страници на нашата Услугата што ја посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на
тие страници, единствени идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Кога пристапувате до Услугата преку или преку мобилен уред, ние може да собираме одредени информации автоматски, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, типот на мобилен уред што го користите, единствен ID на вашиот мобилен уред, IP адресата на вашиот мобилен уред, Вашиот мобилен оперативен систем, типот на мобилен интернет прелистувач што го користите, единствени идентификатори на уреди и други дијагностички податоци.

Ние, исто така, може да собираме информации што ги испраќа вашиот прелистувач секогаш кога ќе ја посетите нашата Услуга или кога пристапувате до Услугата преку или преку мобилен уред.

Google Analytics (Google Inc.)

Google Analytics е услуга за веб-анализа обезбедена од Google LLC или од Google Ireland Limited, во зависност од тоа како сопственикот управува со обработката на податоците („Google“). Google ги користи собраните податоци за следење и испитување на употребата на Математика за сите, за да подготви извештаи за своите активности и да ги сподели со други услуги на Google. Google може да ги користи собраните податоци за контекстуализирање и персонализирање на рекламите на сопствената рекламна мрежа.

Обработени лични податоци: колачиња; Податоци за користење.

Место на обработка: САД

Информации од услуги за социјални медиуми од трети лица

Страницата ви дозволува да креирате сметка и да се најавите за да ја користите Услугата преку следните услуги за социјални медиуми од трета страна:

 • Google
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Ако одлучите да се регистрирате преку или на друг начин да ни дадете пристап до Трето-Партиска служба за социјални медиуми, Можеме да собираме лични податоци што веќе се поврзани со сметката на вашата услуга за социјални медиуми од трета страна, како што е Вашето име, Вашата адреса за е-пошта, Вашите активности или Вашата листа на контакти поврзани со таа сметка.

Може да имате и можност да споделите дополнителни информации со Страницата преку сметката на вашата услуга за социјални медиуми од трета страна. Ако изберете да обезбеди такви информации и лични податоци, при регистрација или во спротивно, и давате дозвола на страницата да ја користи, споделува и складира на начин во согласност со оваа Политика за приватност.

Google Ad Manager (Google LLC)

Google Ad Manager е рекламна услуга обезбедена од Google LLC која му овозможува на сопственикот да води рекламни кампањи во врска со надворешни рекламни мрежи со кои сопственикот, освен ако не е поинаку наведено во овој документ, нема директна врска. За да ја разберете употребата на податоците од страна на Google, консултирајте се со политиката за партнери на Google.

Оваа услуга го користи колачето „DoubleClick“, кое ја следи употребата на Математика за сите и однесувањето на корисниците во врска со рекламите, производите и понудените услуги.

Корисниците може да одлучат да ги оневозможат сите колачиња на DoubleClick со одење на:

Поставки за реклами на Google.

Обработени лични податоци: колачиња; Податоци за користење.

Место на обработка: Соединетите Американски Држави

Технологии и колачиња за следење

Ние користиме колачиња и слични технологии за следење за да ја следиме активноста на Нашето Сервисирање и складирање одредени информации. Користените технологии за следење се светилници, ознаки и скрипти за собирање и следење информации и за подобрување и анализа на Нашата услуга. Технологиите што ги користиме може да вклучуваат:

 • Колачиња или колачиња од прелистувачот. Колаче е мала датотека поставена на вашиот Уред. Можете да му наложите на вашиот прелистувач да ги одбие сите колачиња или да покаже кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, вие можеби нема да може да користи некои делови од нашата услуга. Освен ако не сте се прилагодиле Поставките на вашиот прелистувач, така што ќе ги одбие колачиња, нашата услуга може да ги користи Колачињата.
 • Веб светилници. Одредени делови од нашата услуга и нашите е-пошта може да содржат мали електронски датотеки познати како веб-светилници (исто така наречени јасни gifs, пиксели ознаки и GIF-ови со еден пиксели) кои и дозволуваат на страницата, за на пример, да се бројат корисници кои ги посетиле тие страници или отвориле е-пошта и за други поврзани статистики на веб-локации (на пример, снимање на популарност на одреден дел и систем за проверка и сервер интегритет).

DoubleClick DART Cookie

Google, како продавач од трета страна, користи колачиња за да прикажува реклами на Математика за сите! Користењето на колачето DART од страна на Google му овозможува да им служи реклами на корисниците врз основа на нивната посета на оваа страница и други сајтови на Интернет. Корисниците може да се откажат од употребата на колачето DART со посета на политиката за приватност на Google за реклами и содржина на мрежата на следната URL https://www.google.com/privacy_ads.html

Некои од нашите рекламни партнери може да користат колачиња на нашата страница. Нашите рекламни партнери го вклучуваат Google Adsense.

Видови Колачиња

Колачињата може да бидат „Постојани“ или „Сесиски“ колачиња. Постојаните колачиња остануваат вклучени. Вашиот персонален компјутер или мобилен уред кога одите офлајн, додека при сесија Колачињата се бришат веднаш штом ќе го затворите Вашиот веб-прелистувач.

Ние користиме и сесиски и постојани колачиња за целите наведени подолу:

Потребни / основни колачиња

Тип: Колачиња за сесија

Администрирано од: Нас

Цел: Овие колачиња се од суштинско значење за да ви обезбедат услуги достапно преку веб-локацијата и да ви овозможи да користите некои од неговите карактеристики. Тие помагаат да се идентификуваат корисниците и да се спречи лажното користење на кориснички сметки. Без овие колачиња, услугите што сте ги побарале не може да се обезбеди, а ние ги користиме овие колачиња само за да ви ги обезбедиме тие услуги.

Политика за колачиња / Колачиња за прифаќање известувања

Тип: Постојани колачиња

Администрирано од: Нас

Цел: Овие колачиња идентификуваат дали корисниците ја прифатиле употребата на колачиња на веб-страницата.

Колачиња за функционалност

Тип: Постојани колачиња

Администрирано од: Нас

Цел: Овие колачиња ни овозможуваат да ги запомниме изборите што ги правите кога ја користите веб-локацијата, како што е запомнувањето на деталите за најавување или јазикот. Целта на овие колачиња е да ви обезбедат повеќе лично искуство и да не мора повторно да ги внесувате вашите преференци секој пат кога ја користите веб-локацијата. За повеќе информации за колачињата што ги користиме и вашите избори во врска со колачиња, посетете ја нашата Политика за колачиња или делот за колачиња од нашата страница. Користење на вашите лични податоци Страницата може да користи лични податоци за следните цели:

 • Да ја обезбедиме и одржуваме нашата услуга, вклучително и да ја следиме употребата на нашата услуга.
 • За управување со вашата сметка: за управување со вашата регистрација како корисник на Сервис. Личните податоци што ги давате може да ви дадат пристап до различни функционалности на Услугата што ви се достапни како регистриран корисник.
 • За извршување на договор: развојот, усогласеноста и преземање на договорот за купопродажба на производите, предметите или услугите Сте купиле или некој друг договор со нас преку Услугата.
 • За да ве контактираме: да ве контактираме преку е-пошта, телефонски повици, СМС или други еквивалентни форми на електронска комуникација, како што е мобилното известување на апликацијата во врска со ажурирања или информативни комуникации поврзани со функционалности, производи или договорени услуги, вклучувајќи ги и безбедносните ажурирања, кога е потребно или разумно нивна имплементација.
 • Да Ви обезбедиме новости, специјални понуди и општи информации за други стоки, услуги и настани што ги нудиме кои се слични на тие што веќе сте ги купиле или сте се распрашале освен ако не сте се одлучиле да не добиваат такви информации.
 • Да управувате со вашите барања: да присуствувате и да управувате со вашите барања до нас.
 • За деловни трансфери: Можеме да ги користиме вашите информации за оценување или спроведување спојување, продавање, реструктуирање, реорганизација, распуштање или друга продажба или пренос на дел или на сите наши средства, без разлика дали станува збор за погон или како дел од стечај, ликвидација или слична постапка, во кои лични податоци што ги имаме за корисниците на нашите услуги се меѓу средствата пренесен.
 • За други цели: Можеме да ги користиме вашите информации за други цели, како на пр како анализа на податоци, идентификување на трендовите на користење, утврдување на ефективноста на нашите промотивни кампањи и да ја оцениме и подобриме нашата услуга, производи, услуги, маркетинг и вашето искуство.

Можеме да ги споделиме Вашите лични податоци во следниве ситуации:

 • Со даватели на услуги: можеме да ги споделиме вашите лични податоци со Давателите на услуги да го следат и анализираат користењето на нашата услуга, да контактираат со вас.
 • За деловни трансфери: Можеме да ги споделиме или пренесеме Вашите лични податоци во врска со или за време на преговорите за секое спојување, продажба на средства, финансирање или стекнување на целиот или дел од Нашиот бизнис на друга страница.
 • Со подружници: Можеме да ги споделиме вашите информации со нашите филијали, во во кој случај ќе бараме од тие подружници да ја почитуваат оваа Политика за приватност. Подружници вклучуваат Нашата матична страница и сите други подружници, заеднички ризични партнери или други страница што ги контролираме или кои се под заедничка контрола со нас.
 • Со деловни партнери: Можеме да ги споделиме вашите информации со нашите бизнис партнери да Ви понудат одредени производи, услуги или промоции.
 • Со други корисници: кога споделувате лични информации или на друг начин и интеракција на јавните површини со други корисници, таквите информации може да бидат гледано од сите корисници и може јавно да се дистрибуира надвор. Ако вие комуницирате со други корисници или регистрирајте се преку социјални медиуми од трета страна за Услуга, вашите контакти на услугата за социјални медиуми од трета страна може да ги видат Вашето име, профил, слики и опис на вашата активност. Слично на тоа, другите корисници ќе можат да ги гледаат описите на вашата активност, комуницирајте со вас и прегледајте го вашиот профил.
 • Со ваша согласност: Можеме да ги откриеме вашите лични податоци за било кој друга цел со Ваша согласност.

Задржување на вашите лични податоци

Страницата ќе ги задржи вашите лични податоци само онолку колку што е потребно за целите наведени во оваа Политика за приватност. Ќе го задржиме и користиме вашите Лични податоци до степен кој е неопходен за усогласување со нашите законски обврски (на пример, ако од нас се бара да ги задржиме вашите податоци за да се усогласат со важечките закони), решавајте спорови и спроведувајте ги нашите правни договори и политики.

Страницата, исто така, ќе ги задржи податоците за користење за целите на внатрешна анализа.

Употреба

Податоците обично се чуваат за пократок временски период, освен кога овие податоци се користи за зајакнување на безбедноста или за подобрување на функционалноста на нашата Услуга, или законски сме обврзани да ги чуваме овие податоци подолго време.

Пренос на вашите лични податоци

Вашите информации, вклучувајќи ги и личните податоци, се обработуваат кај страницата во оперативни канцеларии и на сите други места каде што страните вклучени во обработка се лоцирани. Тоа значи дека оваа информација може да се пренесе на и се одржува на компјутери лоцирани надвор од вашата држава, провинција, земја или друга владина јурисдикција каде што законите за заштита на податоците може да се разликуваат отколку оние од вашата јурисдикција.

Вашата согласност за оваа Политика за приватност проследена со Вашето поднесување на таква информациите го претставуваат Вашиот договор за тој трансфер.

Страницата ќе ги преземе сите чекори кои се разумно неопходни за да се осигура дека вашите податоци се третира безбедно и во согласност со оваа Политика за приватност и нема пренос од Вашите лични податоци ќе се пренесе на организација или земја освен ако постојат соодветни контроли вклучувајќи ја безбедноста на Вашите податоци и други лични информации.

Избришете ги вашите лични податоци

Имате право да избришете или да побарате да помогнеме во бришењето Лични податоци што ги собравме за вас.

Нашата услуга може да ви даде можност да избришете одредени информации за Вас од рамките на Службата.

Може да ги ажурирате, измените или избришете вашите информации во секое време со најавување на Вашата сметка, доколку ја имате, и посета на делот за поставки на сметката што ви овозможува да управувате со Вашите лични податоци. Можете исто така да не контактирате, да побарате пристап до, поправете или избришете какви било лични информации што ги имате
доставени до нас.

Сепак, имајте предвид дека можеби ќе треба да задржиме одредени информации кога ние имааме законска обврска или законска основа за тоа.

Откривање на вашите лични податоци

Деловни трансакции

Доколку Страницата е вклучена во спојување, преземање или продажба на средства, Може да се пренесат лични податоци. Ќе обезбедиме известување дека Вашите лични Податоците се пренесуваат и стануваат предмет на различна Политика за приватност.

Спроведување на законот

Под одредени околности, од страницата може да се бара да ги открие вашите Лични податоци доколку тоа се бара со закон или како одговор на валидни барања од јавни органи (на пр. суд или владина агенција).

Други законски барања

Страницата може да ги открие Вашите лични податоци со добра волја дека таквите потребни се активности за:

 • Почитување на законската обврска
 • Заштитете ги и бранете ги правата или имотот на страницата
 • Спречете или истражете ги можните погрешни постапки во врска со Услугата
 • Заштитете ја личната безбедност на корисниците на услугата или на јавноста
 • Заштитете од правна одговорност

Безбедност на вашите лични податоци

Безбедноста на вашите лични податоци е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод на пренос преку Интернет, или метод на електронско складирање е 100% безбеден. Додека Ние се стремиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на Вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

Приватност на децата

Нашата услуга не се обраќа на никого под 13 години. Ние не свесно може да собираме информации за лична идентификација од секој помлад од 13 години. Ако сте родител или старател и сте свесни дека Вашето дете запишало лични податоци, ве молиме контактирајте со нас. Ако станеме свесни дека имаме лични податоци од секој помлад од 13 години без потврда со родителска согласност, преземаме чекори да ги отстраниме тие информации од Нашиот сервер.

Ако треба да се потпреме на согласноста како правна основа за обработка на Вашите информации и вашата земја бара согласност од родител, ние може да бараме согласност од вашиот родител пред да ги собереме и користиме тие информации.

Врски до други веб-страници

Нашата услуга може да содржи линкови до други веб-локации кои не се управувани од нас. Ако кликнете на врската од трета страна, ќе бидете насочени кон таа трета страна сајт. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност на секоја Ваша локација посета.

Немаме контрола и не преземаме одговорност за содржината, приватноста политики или практики на веб-локации или услуги од трета страна.

Промени на оваа Политика за приватност

Можеме да ја ажурираме нашата Политика за приватност од време на време. Ќе Ве известиме за било кое менување со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

Ќе ве известиме преку е-пошта и/или истакнато известување за нашата услуга, претходно за да стапи на сила промената и ажурирањето го датумот „Последно ажурирање“ на врвот на оваа Политика за приватност.

Ви препорачуваме периодично да ја прегледувате оваа Политика за приватност за какви било промени. Промените на оваа Политика за приватност се ефективни кога се објавени на ова
страница.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, можете да не контактирате:

 • По е-пошта: videomatematikazasite@gmail.com