• Контакт

    Користејќи ја формата подолу може да ми испратите порака на директно на официјалната мејл адреса за овој вебсајт! Ќе ви го испратам мојот одговор најбрзо што можам. Благодарам.

  • За “Математика за сите”

    Добродојдовте на мојот веб-сајт со единствена тема Математика.Јас сум Блаже Ангелов, професор по математика и физика во ООУ “Крсте Петков Мисирков” –Радовиш, со 11 годишно професионално работно искуство . Покрај […]

  • Најнови содржини

  • Почетна

Добродојдовте на www.matematikazasite.com

Овој веб-сајт може да ви помогне да учите Математика позабавно и полесно!

Дали вие ќе можете да учите Математика тука? Дали овој начин ќе ви помогне?

Не се прашувајте повеќе! Пробајте на следниот начин:

Подолу имате претставено две видеа со математички информации кои му се добро познати на секој ученик кој завршил барем шесто одделение. Искористете ја приликата, погледнете едно од нив (или двете) и продолжете со читање на оваа страница во делот што се наоѓа под видеата.

 

Споделете ја оваа страница

 

Тест видео бр.1

 

Тест видео бр.2

 

Дали е полесно?

Доколку ви се допадна начинот на кој може да учите или да се потсетите на претходно изучениот материјал по Математика слободно може да започнете со користење на овој веб-сајт како дополнително средство кое ќе ви помогне во изучувањето на Математика.

Предности кои ќе ги добиете!

1. Лесна навигација и пронаоѓање на материјали кои сакате да ги учите. Веб-сајтот има главно мени кои ги содржи сите одделенија од 6 до 9 основно образование и четирите години од средно образование. Секој може многу лесно да го лоцира потребниот материјал. Освен главното мени, на левата страна имате опција да одберете област од математика која ве интересира на пр. геометрија, тригонометрија итн.

2. Изобилство од примери! Ако на редовните часови еден ученик може да види 3-4 примери од решени задачи, овде може да видите барем неколку пати повеќе. Задачите се поделени по видови и нивоа.

3. Интересни илустрации кои сметам и се надевам дека ќе создадат дополнителна мотивација кај секој ученик или читател.

4. 99% од почетниот материјал е во видео форма што дозволува секој читател да вклучува и исклучува или пак да се враќа наназад онолку пати колку што му е потребно за да научи.

5. Достапност во секое време и на било која локација бидејќи сајтот може да се користи на секој компјутер, таблет или на секој мобилен уред.

6. Можност за самостојно учење независно од образовниот систем.

7. Самоотценување доколку се трудите да ги решите задачите со запирање на видеото во даден момент, па повторното вклучување ќе ви покаже дали сте во право или не.

8. Можност да се вратите назад во материјалот по Математика и да го надополните вашето знаење со нешто пропуштено за само една минута без да барате учебници по Математика од некое минато одделение или година.

 

Сподели ја страницата со ученик на кој му е потребна

 
 

Поврзете се со Математика на Facebook

Facebook Pagelike Widget
 
August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
 
view more posts

Најпосетувана категорија