Едноставно видео кое содржи дефинирање на агол и поделба на аглите (ненасочени) според големината:

Видови агли:

а) остар

б) прав

в) тап

г) рамен

д) неконвексен

ѓ) полн

На крај на видеото се прикажани мерките радијан и степен со објаснување.Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , ,