Вежба за пресметување на повеќе примери едноставни логаритми кои ќе ви помогнат да ја разберете основата на логаритмирањето како операција.

Presmetuvanje na ednostavni logaritmi

Штом завршите со овие примери и добро ги разбирате може да продолжите со изучување на основните правила за оперирање со логаритми!Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , ,