Видео кое покажува многубројни примери кои потврдуваат дека збирот на агли во било кој триаголник изнесува 180 степени.

Вовед во збир на агли во тираголник кое продолжува со посложени задачи на овој линк (кликни тука).Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , , ,