Научете се за размер и пропорција во видеото подолу! Видео презенацијата содржи:

а) Дефинирање на размер

б) Претставување на размер

в) Упорстување на размер

Razmer i proporcija

г) Дефинирање на пропорција

д) Правило за утврдување на пропорционалност

ѓ) Многу примери решени задачи со одредување пропорционалност или одредување на непознат член во пропорцијаСледете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , ,