Post Tagged with: "Множење"

 
 • Размер и пропорција

  Размер и пропорција

  Научете се за размер и пропорција во видеото подолу! Видео презенацијата содржи: а) Дефинирање на размер б) Претставување на размер в) Упорстување на размер г) Дефинирање на пропорција д) Правило […]

   
 • Собирање одземање и множење на вектори

  Собирање, одземање и множење на вектори

  Видеото ви овозможува да ги разберете операциите со вектори: собирање, одземање и множење. Повеќе примери за операции со два или повеќе вектори опишани на геометриски начин. Пред да почнете со […]

   
 •  
 • Операции со насочени агли

  Операции со насочени агли

  Кратко видео кое ќе ви демонстрира како се вршат операциите собирање, одземање и множење меѓу насочени агли. Постапкате е прилично едноставна и бара предзнаења за операции со цели броеви! Следете […]

   
 
 
 

Поврзете се со Математика на Facebook

Facebook Pagelike Widget
 
July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
view more posts

Најпосетувана категорија