Методи за собирање и одземање на дропки со еднакви или различни именители. Разложено собирање и одземање чекор по чекор што на секој ученик може да му помогне да научи основни операции со дропки.

Sobiranje i odzemanje na dropki

Потребни знаења:

а) операции со природни броеви

б) одредување на НЗС (најмал заеднички содржател за два или повеќе броевиСледете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , , , ,