Одредување на НЗД – најголем заеднички делител користејќи два различни методи:

  • НЗД – Со листа на делители
  • НЗД – Со разложување
NZD Najgolem zaednicki delitel

НЗД – најголем заеднички делител на два или повеќе броеви е најголемиот од заедничките делители на тие броеви!Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , ,