Booking.com

Во ова видео ќе видите покомплицирани проблеми за решавање во кои се користи теоремата за надворешен агол кај триаголник во комбинација со агли на транзверзала (права која сече две паралелни прави).

Reshavanje problemi so teoremata za nadvoreshen agol na triagolnik

Потребно предзнаење (задолжително!) е да се знае што се тоа накрсни, согласни и наизменични агли!Следете ја www.matematikazasite.com!

Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

Booking.com
 

Tags: , , , , ,