Одредување на НЗС – најмал заеднички содржател на три различни начини:

Одредување на НЗС

  • Одредување на НЗС со креирање на листа на содржатели
  • Најмал заеднички содржател со одредување на делители
  • НЗС со заедничко кратење на броеви со најмалиот можен број
NZS Najmal zaednicki sodrzatel

НЗС – најмал заеднички содржател на два или повеќе броеви е најмалиот од заедничките содржатели на тие броеви! Видеото ќе ви помогне да одредите метода која ви одговара за одредување на НЗС.Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во иднина со поврзување на профилите на www.matematikazasite.com на Facebook, Instagram, Twitter и Youtube со користење на копчињата подолу.

 

Tags: , , ,