Post Tagged with: "Логаритам"

 
 • Логаритам со корен

  Логаритам со корен

  Решавање на задачи со логаритам во кои има присуство на корен. Потребно предзнаење – степенување со дропка! Следете ја www.matematikazasite.com! Следете ги информациите и материјалите кои ќе бидат објавени во […]

   
 • Двоен логаритам

  Двоен логаритам

  Едноставна постапка за решавање на “двоен логаритам” во два дела. Внесувањена замена за одредување на решението на логаритамот кој е поставен како степен Решавање на едноставен логаритам Едноставно решение за […]

   
 •  
 • Основни правила за оперирање со логаритми

  Основни правила за оперирање со логаритми

  Видео кое ѓи содржи најупотребуваните правила за оперирање со логаритми. Во видеото ќе видите правила за логаритмирање: а) Собирање и одземање на логаритми б) множење и делење на логаритми в) […]

   
 • Логаритми едноставни вежби

  Логаритми – едноставни вежби

  Едноставни вежби за логаритми што ќе ви помогнат да разберете: а) Што е тоа логаритам б) Кои се деловите на еден запис на логаритам в) Како одредуваме решение на логаритам […]

   
 •  
 
 
 

Поврзете се со Математика на Facebook

Facebook Pagelike Widget
 
June 2022
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
 
view more posts

Најпосетувана категорија